Dacia ar putea avea motoare de un litru pe benzina si cutie de viteze automata pentru motorul de 1,6 litri 16v pe benzina, componentele fiind furnizate de Continental AG in urma parteneriatului incheiat cu constructorul de automobile.
“Continental AG se numara printre partenerii Automobile Dacia Pitesti la productia noului model Dacia Sandero. Divizia de sisteme de transmisie si actionare livreaza unitati de control ale motorului (pentru echiparile cu motor de 1.6L 16v, 1.6L 8v, 1.0L 16v pe benzina), unitate de control a transmisiei pentru cutia de viteze automata (motorul de 1.6L 16v pe benzina)”, a anuntat producatorul german de componente auto Continental AG.

De asemenea, Continental mai livreaza pentru Dacia injectoare (pentru echiparile cu motor de 1.6L 16v pe benzina), ETC – unitate de control electronica a supapei de reglaj (echiparile 1.6L 16V pe benzina), senzor de distributie si senzor de reglare a aerului (pentru motorizarile diesel 1.5Ci).

Cinci divizii din cele sase ale concernului echipeaza noua Dacia Sandero cu anvelope, unitati electronice de control, sisteme de senzori, tubulatura si infotainment.

“Pentru Continental, Romania este o locatie strategica in deservirea pietei auto din Europa de Est. Ne bucuram sa extindem colaborarea cu Dacia, de la modelul Logan, la noul model Dacia Sandero”, precizeaza Martin Zaloudek, market manager Anvelope al Continental in Romania.

Pe partea de electronica automotive, Continental furnizeaza pentru modelul Dacia Sandero prin divizia de componente pentru sasiu si siguranta, servofrane si unitati electronice de control ale airbag-ului, produse la fabrica din Sibiu.

Divizia interior produce unitatea de control a caroseriei (BCM - Body Control Unit) si aduce un plus de entertainment, furnizand, pentru modelele destinate pietei sud-americane, sistemul audio.

Divizia Contitech contribuie la echiparea noului model Dacia Sandero cu membrane pentru reglarea distributiei de combustibil si tubulatura pentru servodirectie, ultimele produse la fabrica Timisoara.

Dacia a fost in anul 2005 primul partener de echipamente al fabricii de anvelope Continental din Timisoara.
Continental AG se afla in Romania din anul 1998 si volumul investitiilor a depasit de atunci 350 de milioane de euro. Concernul are peste 6.200 de angajati in orasele Timisoara, Sibiu, Carei, Arad si Iasi.

Continental AG este unul dintre furnizorii de top ai industriei de automobile la nivel mondial cu o cifra de afaceri estimata la peste 26,4 miliarde de euro in anul 2008. Concernul are in prezent aproximativ 150.000 de angajati, in aproximativ 200 de locatii, din 36 de tari.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri