BMW a vandut peste un milion de modele cu EfficientDynamics, sistem care reduce emisiile poluante, pachetul de solutii fiind oferit standard pentru toate modelele din gama, a anuntat compania.
BMW Group a inregistrat, in perioada cuprinsa intre 1995 si sfarsitul anului 2008, o reducere de 25% a consumului de combustibil al flotei sale, ceea ce a permis respectarea angajamentului principal luat pentru toate marcile sale ca parte a acordului semnat de Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Masurile BMW EfficientDynamics sunt parte a pachetului standard de care dispune fiecare BMW nou.

Facilitati precum regenerarea energiei franelor, functia Auto Start Stop, indicatorul de schimbare a treptelor de viteze, ingineria inteligenta a materialelor usoare si aerodinamica activa precum controlul prizelor de aer in configuratie specifica modelului se afla in echiparea standard.

Potrivit clasamentelor prezentate de serviciul britanic pe internet "Clean Green Cars", emisiile CO2 ale masinilor BMW nou inmatriculate in prima jumatate a anului 2008 au scazut cu 11,34 % fata de aceeasi perioada a anului trecut.

BMW va indeplini anul viitor standardele EU6 in privinta emisiilor, standarde care vor intra in vigoare in 2014, prin noul BMW 330d care va dispune, optional, de tehnologia BMW BluePerformance
Numarul modelelor BMW care indeplinesc normele EU5 in privinta emisiilor va ajunge la 23 din toamna acestui an. In gama 2009 numarul modele BMW ale caror emisii CO2 ajung la un nivel de maximum 140 grame per kilometru va urca la 23.

Potrivit BMW Group Romania, in anul 2008 se estimeaza comercializarea unui numar de aproximativ 3.000 din autovehiculele, iar dintre acestea, circa 2.000 vor fi echipate cu sistemul EfficientDynamics. Acesta este un pachet de tehnologii prin care se urmareste reducerea consumului de combustibil si a emisiilor de noxe, alaturi de imbunatatirea comportamentului dinamic al automobilului.

Vanzarile BMW pe piata romaneasca au crescut anul trecut cu 65%, la 2.727 de unitati, cel mai bine vandut model fiind modelul de teren X5, cu 809 unitati.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri