Marca Dacia, detinuta de grupul francez Renault, a atins o cota de piata de 1,07% in Europa de Vest (EU15 plus EFTA) in luna iulie 2008, inregistrand o crestere de 86%, cu 2.806 masini noi inmatriculate mai mult decat in iulie 2007, potrivit presei germane.
Dacia avea o cota de piata de 0,5% in iulie 2007 in Europa de Vest cu 5.989 de unitati vandute, conform Asociatiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Pe primele sapte luni, Dacia a raportat o crestere de 36% in Europa de Vest, la peste 52.860 de unitati. Anul trecut in primele sapte luni, Dacia a vandut 38.871 de unitati Europa de Vest si a avut o cota de piata de 0,4%.

Odata cu lansarea noului Sandero in urma cu cateva saptamani, compania are cateva mii de comenzi, ceea ce va conduce la un trend ascendent in perioada urmatoare, informeaza presa germana.

Dacia a inregistrat in primul semestru al anului cea mai mare crestere din Europa de Vest de 37,5%, cu 45.253 de unitati comercializate. Compania a raportat o cota de piata in Europa de Vest de 0,6% in primele sase luni ale anului, in urcare de la 0,4% in primul semestru din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri