Vanzarile de masini au scazut cu 6,7% in iulie in Europa de Vest, rezultatele fiind cele mai proaste din anul 1997 pana in prezent, potrivit companiei JD Power Automotive, informeaza just-auto.com.

In timp ce piata franceza a avut rezultate relativ bune, cele mai mari scaderi le inregistreaza pietele din Marea Britanie, Italia, Spania, unde ratele de declin au fost de doua cifre.

Piata din Marea Britanie a inregistrat in iulie anul acesta o scadere a cererilor pentru autovehicule cu 13%, fata de iulie 2007.

Spania a raportat un declin de 28% in iulie, dupa ce in iunie a scazut cu 31%.

Piata germana a avansat cu 1,5% in iulie 2008 fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce piata franceza a crescut cu 1% fata de nivelul de anul trecut.

Cererea pentru masini ar putea inregistra un declin de 2,7% anul acesta, potrivit prognozelor companiilor din industria auto, iar piata vest-europeana ar putea scadea cu 3,6%, potrivit Asociatiei Europene pentru Industria Auto (ACEA).

In Europa de Vest exista o masina la doi cetateni, in timp ce in Europa de Est raportul este de o masina la cinci persoane.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Inmatricularile Dacia in Europa au crescut pe final de vara