Vanzarile de masini au scazut cu 6,7% in iulie in Europa de Vest, rezultatele fiind cele mai proaste din anul 1997 pana in prezent, potrivit companiei JD Power Automotive, informeaza just-auto.com.
In timp ce piata franceza a avut rezultate relativ bune, cele mai mari scaderi le inregistreaza pietele din Marea Britanie, Italia, Spania, unde ratele de declin au fost de doua cifre.

Piata din Marea Britanie a inregistrat in iulie anul acesta o scadere a cererilor pentru autovehicule cu 13%, fata de iulie 2007.

Spania a raportat un declin de 28% in iulie, dupa ce in iunie a scazut cu 31%.

Piata germana a avansat cu 1,5% in iulie 2008 fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce piata franceza a crescut cu 1% fata de nivelul de anul trecut.

Cererea pentru masini ar putea inregistra un declin de 2,7% anul acesta, potrivit prognozelor companiilor din industria auto, iar piata vest-europeana ar putea scadea cu 3,6%, potrivit Asociatiei Europene pentru Industria Auto (ACEA).

In Europa de Vest exista o masina la doi cetateni, in timp ce in Europa de Est raportul este de o masina la cinci persoane.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri F