Continental, producator important de piese auto pe piata germana, ia in calcul cumpararea unei companii concurente ca sa contracareze oferta de preluare ostila, de 11,3 miliarde euro, venita din partea Schaeffler Group, arata un articol publicat de Financial Times.

Cotidianul a citat surse apropiate afacerii, ce sustin ca grupul Continental poarta "discutii concrete" cu mai multe firme internationale concurente listate sau nelistate, cu privire la o posibila afacere in valoare de mai multe miliarde euro, scrie NewsIn.

Potrivit Financial Times, orice acord, ce ar urma sa vina sub forma unei oferte in actiuni, ar putea fi finantat printr-o majorare de capital de aproximativ 20%, in valoare de peste 2 miliarde euro.

Grupul Schaeffler, producator de piese pentru industria auto si aerospatiala, detine 8% din actiunile Continental si are acces la o alta participatie de 28%, asigurata de Merrill Lynch prin schimburi de capital. Un purtator de cuvant al Continental a refuzat sa comenteze.

La inceputul acestei luni, Schaeffler a avertizat Continental sa nu recurga la mari majorari de capital ca forma de evitare a ofertei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si