Ford a inceput la uzina din Köln, Germania, productia noii generatii a modelului de clasa mica (B) Fiesta, care va fi fabricata in 148.000 de exemplare in perioada ramasa pana la sfarsitul acestui an, a anuntat importatorul autovehiculelor Ford in Romania, compania Romcar.

Noua generatie Fiesta va fi produsa si comercializata in Europa, America si Asia.

Modelul va fi lansat progresiv pe pietele din aceste regiuni, incepand din prezent, pana in 2010, punctul de plecare fiind, in acest moment, Europa.

Noul Ford Fiesta a fost conceput si creat de catre divizia europeana a echipei de dezvoltare a produselor globale Ford. Fiesta este proiectul care sta la baza viitoarei strategii de dezvoltare a produselor Ford la nivel global, reunind astfel pietele din Europa, America si Asia.

Uzina din Köln este prima unitate de asamblare Ford din lume care va construi noul vehicul.

Pentru producerea noului Fiesta a fost investit un total de 455 de milioane de euro in restructurarea si modernizarea uzinei de la Köln.

Noul Fiesta este construit prin tehnici sofisticate, mai des intalnite in productia masinilor de mari dimensiuni, experţii Ford reuşind să introducă aceste componente la uzina de asamblare din Köln – recunoscută pentru eficienţa sa operaţională – fără să afecteze producţia existentă a modelului Fiesta.

In 2008, Ford intentioneaza sa produca 148.000 de vehicule Fiesta în Köln. În condiţiile în care uzina va funcţiona la capacitate maximă, la Köln vor fi produse în total 1900 de unităţi Ford Fiesta şi Ford Fusion pe zi, lucrându-se în trei schimburi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Prima regula a pietei unice e sa ai autostrada catre Germania