Decizia grupului a fost motivata de dorinta de a eficientiza compania, ca urmare a incetinirii cresterii economice la nivel mondial, si urmareste restructurarea HTP Automotive, divizie care produce piese auto.

“Decizia prevede ca productia de piese pentru industria auto sa se mute in locatii ca Slovacia si Romania. In acelasi timp, urmarim optimizarea de locatii din Austria si Germania. Acest proiect ar trebui sa fie finalizat pana la sfarsitul anului 2008”, a declarat Peter Glatzmeier (foto), presedintele consiliului de administratie al HTI.

Potrivit lui Peter Glatzmeier, aceasta concentratie va aduce un potential de economisire a costurilor anuale de aproximativ 4 milioane de euro, din anul fiscal 2009, cand decizia va fi pe deplin eficienta. “

“Pentru anul fiscal curent, ne asteptam la o cifra de afaceri de aproximativ 200 milioane euro si un grup echilibrat, iar in anul 2009 ne asteptam la o cifra de afaceri de 270-300 de milioane de euro, care sa ne dea o putere mai mare in realizarea de castiguri", a adaugat Glatzmeier.

Vanzarile HTI s-au ridicat la 99,8 milioane de euro in primul semestru din acest an.

Citeste si:

HTI High Tech Industries a penetrat piata romaneasca in 2007, prin deschiderea unei divizii la Brasov, care produce in principal componente auto de interior si exterior.

De asemenea, compania Delphi, un alt jucator de pe piata componentelor auto, a anuntat ca va continua sa investeasca in fabricile din Franta si Spania si a decis sa deschida o noua unitate de productie a pieselor cu sisteme de injectie pentru motoare diesel la Iasi ca urmare a cresterii nevoilor pietei, potrivit producatorului american de componenete auto.

Delphi va deschide fabrica la Iasi, insa va continua sa investeasca in Franta si Spania. "Fabricile Delphi Diesel din Franta si Spania continua sa joace un rol-cheie in tehnologia de varf, ca urmare vor fi sustinute prin viitoare investitii. Fabrica din Iasi va produce componente cu sisteme de injectie pentru motoare diesel, in special pompe si injectoare.

Prin noul amplasament, Delphi isi consolideaza capacitatea de productie a sistemelor de injectie diesel la nivel global. Grupul administreaza in total 14 amplasamente specializate in domeniul sistemelor de control si comanda a motoarelor diesel, fiind prezent in Brazilia, Coreea, India, Turcia, Mexic, Franta, Spania, Marea Britanie si, de curand, in Romania.