Romcar, importatorul Ford in Romania, alaturi de reteaua sa de distributie, se afla pe locul al treilea in topul importatorilor auto prezenti pe piata nationala, cu o cota de piata Ford de 10,47% in primele 7 luni ale anului si 14.555 de unitati vandute, potrivit companiei.

“Reteaua Romcar a vandut in decursul acestui an 14.555 unitati, devansand vanzarile reprezentantilor Volkswagen cu peste 100 de unitati. Astfel, cota de piata atinsa de marca Ford in primele 7 luni ale anului curent este de 10,47%”, potrivit companei, care citeaza date APIA.

In luna iulie, marca Ford se claseaza pe pozitia secunda cu 2.477 unitati comercializate. Pe primul loc fiind marca Skoda.

Cel mai bine vandut model al lunii iulie a fost Ford Focus cu 1.202 unitati, urmat de Ford Transit cu 397 unitati comercializate, ambele modele fiind lideri in clasa lor.

”Cresterea de 34,74% inregistrata in vanzari comparativ cu aceeasi perioada a anului 2007 este o dovada directa a progresului continuu al Romcar pe piata auto romaneasca”, a declarat Gabriel Bondarenco, directorul General Romcar.

Romcar estimeaza anul acesta comercializarea a 26.000 de unitati, reprezentand o crestere de 20% fata de 2007.
Compania si-a propus ca pana la sfarsitul anului sa aiba un numar total de 45 de locatii. In prezent, reteaua Romcar cuprinde 37 de showroom-uri si 37 de ateliere de service autorizate. Anul acesta vor fi deschise 15 noi complexuri integrate.

Importatorul marcii Ford in Romania estimeaza o cifra de afaceri de 340 milioane euro anul acesta, in crestere cu circa 23% fata de 2007, cand a raportat afaceri de 275 milioane euro.

Romcar este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992 si aduce pe piata romaneasca 14 modele Ford, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale usoare.

Ford Motor Company este unul din liderii industriei mondiale de automobile, activitatile sale de productie si distributie desfasurandu-se pe mai mult de 200 de piete, din sase continente.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Noile motociclete, omologate de la 1 ianuarie, norma de poluare Euro 5