Producatorul suedez de masini sport de lux, Koenigsegg, intentioneaza sa lanseze in 2011 un model cu patru usi si un motor V8 de 700 de cai putere, potrivit publicatiei CAR Middle East.
Prototipul isi va face aparitia la Salonul Auto de la Geneva in 2010.

Masina care va putea atinge 350 km/h a fost proiectata in urma cu doi ani. Noul model berlina Koenigsegg va fi construit pe o paltforma complet noua, nu va avea nimic de la modelul CCX.

Noul Koenigsegg va fi construit in intregime din fibra de carbon si va rivaliza cu viitorul Aston Martin Rapide si Porsche Panamera, mai ales pe piata americana unde va fi livrat incepand de anul viitor.

“Modelul cu patru usi va fi mult mai usor decat alta masina de performanta si va avea o viteza maxima de 350 km/h”, a declarat Andreas Petre, directorul Koenigsegg Dubai.

Koenigsegg CCX va ramane in fabricatie, insa va fi produs intr-un numar limitat, maximum 35 de masini pe an.

Potrivit lui Andreas, noul model cu patru usi va fi mai ieftin decat CCX si spera ca productia sa fie de 70-80 de masini pe an. Piata americana va primi jumatate din productie, Asia 30 de procente, iar Orientul Mijlociu 20%.

Koenigsegg isi extinde reteaua de dealeri si construieste showroom-uri in Abu Dhabi, Kuwait, Saudi Arabia si Qatar. Anul viitor compania va deschide o retea de dealeri in Bahrain.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri