Volkswagen a lansat in Brazilia ultimul sau model Gol sedan care ar putea intra in concurenta cu Dacia Logan, intrucat compania ia in considerare exportul pe pietele emergente din Europa de Est si Asia, potrivit presei braziliene.
Volkswagen Gol sedan are un motor de 1.0 litri sau 1.6 litri si 101 CP, ce poate functiona cu benzina sau ethanol.

Noul model brazilian Volkswagen Gol sedan are o lungime de 4,2 metri, latime de 1,66 m si inaltime 1,46 m. Varianta Gol hatchback are 3,9 metri lungime, iar pretul de este de circa 18.000 dolari (12.200 euro).

“Avem nevoie de masini economice cu costuri mici de intretinere. Gol consuma putin. Foloseste motorul Total Flex, care iti ofera posibilitatea de a folosi benzina sau ethanol”, a declarat un oficial al VW Brazil, Guilherme Testa.

Pana in prezent, Volkswagen a produs mai multe unitati Golf, Passat, Polo si Gol Jetta, insa situatia este posibil sa se schimbe rapid ca urmare a noului model Gol sedan.

Un model apropiat, VW Fox , a fost vandut pe piata americana in anii 1980 pana in 1990. Insa, in prezent VW nu s-a gandit sa exporte Gol si pe piata americana.

In primele sapte luni ale anului Volkswagen a vandut 314.500 de unitati in Brazilia, in crestere cu 20% comparativ cu aceeasi perioada din 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri