Reprezentantii Ager Leasing sustin ca pretul pentru un autoturism Subaru Forester ofertat catre IGPR a fost cu 30% mai mic decat pretul la care acelasi produs se vinde in Romania de catre distribuitorul local.
"Pretul pentru un autoturism Subaru Forester ofertat de catre Ager este cu 30% mai mic decat pretul la care acest produs se comercializeaza in Romania de catre distribuitorul local. Mentionam ca pretul ofertat de Ager este similar cu cel ofertat de Subaru Deutschland GmbH pentru achizitiile efectuate de catre Guvernul Germaniei", se arata in comunicatul remis de Ager Leasing.

Armand Spiru, manager de proiect la compania Ager Leasing precizeaza, in acelasi comunicat, ca autospecialele vandute IGPR-ului urmeaza a fi utilizate in conditii de drum dificile, "specifice zonei rurale a Romaniei". "Autovehiculele Subaru provin de la Subaru Deutschland GmbH, cel mai mare distribuitor Subaru european si companie la care chiar producatorul autovehiculelor Subaru, compania Fuji Heavy Industries Ltd., este actionara", se mai arata in comunicat.

Reprezentantii Ager Leasing sustin ca autospecialele oferite politiei au mai multe dotari decat un simplu autoturism Subaru Forester, astfel autoturismele urmeaza sa fie transformate in autospeciale de politie prin "modificarea caroseriei, a dimensiunilor si a masei vehiculului, a instalatiei electrice si prin dotarea cu echipamente specifice activitatii de politie".

De asemenea, reprezentantii Ager Leasing sustin ca dealerii de autovehicule din Romania trebuie sa accepte concurenta firmelor din Europa. "Desi legislatia europeana promoveaza libera concurenta, maturizarea pietei si a jucatorilor de pe piata romaneasca, in sensul acceptarii acestei concurente reale, este un proces de durata care trebuie sa plece de la schimbarea mentalitatii, dar suntem convinsi ca dealerii autohtoni vor invata sa accepte in cele din urma principiul liberei circulatii a bunurilor in interiorul spatiului economic comunitar”, se mai arata in comunicat.

Politia romana nu va cumpara nicio autospeciala Subaru de la societatea Ager Leasing INF SA, pana cand magistratii nu vor solutiona plangerea formulata de Subaru Motors Trading, a anuntat, joi, Inspectoratul General al Politiei Romane, precizand ca orice demers in acest sens a fost sistat.

Potrivit Inspectoratului General al Politiei Romane, care a raspuns unei solicitari formulate de NewsIn, conducerea acestei structuri subordonate Ministerului Internelor si Reformei Administrative a decis sistarea activitatilor de perfectarea si semnare a contractului, pana la data solutionarii de catre instanta competenta a plangerii formulate de Subaru Motors Trading.

Pe de alta parte, Inspectoratul General al Politiei Romane a precizat ca societatea Ager Leasing IFN a fost singura care a raspuns anuntului de participare la licitatia pentru cele 300 de autospeciale 4X4 destinate Politiei Rurale si a fost declarata castigatoare. inainte de finalizarea si perfectarea clauzelor contractuale, Subaru Motors Trading, prin intermediul societatii civile de avocati Nestor Nestor Diculescu Kingston Petereson, a formulat o contestatie referitoare la autospecialele Subaru. Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor, prin decizia nr. 2667/C3/1969/19.06.2008, a respins contestatia Subaru Motors Trading ca nefondata si a dispus continuarea procedurii, astfel incat Subaru Motors Trading a formulat o plangere la Curtea de Apel Bucuresti impotriva deciziei Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor, precizeaza IGPR.

Potrivit Politiei, pretul unei autospeciale Subaru Forester, conform ofertei Ager Leasing IFN, este de 160.134,92 lei, cu T.V.A. in acest pret sunt incluse toate echipamente si dotarile suplimentare solicitate de IGPR, contravaloarea reviziilor si a inspectiilor tehnice periodice, valoarea asigurarilor CASCO si RCA, montajul, proiectarea, omologarea si avizarea de catre institutii abilitate (B.R.M.L., R.A.R), precum si toate cheltuielile de leasing implicate (dobanzi, comisioane), precizeaza oficialii Inspectoratului.

Dintre dotarile suplimentare, IGPR a amintit echipamentul de radiocomunicatii Motorola, sistemul de avertizare optico-acustica Whelen, etilotestul electronic Alcotest 7410, radiotelefon portabil Motorola, conuri reflectorizante, sursa portabila de iluminare, baterie suplimentara, banda reflectorizanta cu tije de sustinere etc.

Precizarile vin dupa ce NewsIn a anuntat ca Subaru Motors Trading cere Curtii de Apel Bucuresti sa constate ca IGPR a cumparat 300 de autospeciale 4x4 de patrulare pentru politia rurala de la un ofertant care, sustine distribuitorul, nu ar avea dreptul sa vanda produse Subaru, aceasta firma avand, insa, si alte contracte cu institutii publice.

Astfel, compania Subaru Motors Trading sustine in instanta faptul ca societatea Ager Leasing IFN, care a vandut in leasing IGPR-ului (Inspectoratul General al Politiei Romane) 300 de autospeciale, nu ar avea autorizatie emisa de producatorii Subaru, iar actele depuse pentru participarea la licitatie a acestei firme ar contine informatii false.

De asemenea, potrivit actiunii, Subaru Motors Trading le cere magistratilor suspendarea procedurii prin care IGPR intra in posesia celor 300 de autospeciale, anularea procedurii de atribuire pentru lotul respectiv de autoturisme si respingerea ca innacceptabila a ofertei depuse de Ager Leasing la licitatie.

Potrivit actiunii facute in instanta de Subaru Motors Trading, Ager Leasing ar fi depus, pentru licitatia organizata de IGPR in scopul cumpararii celor 300 de autospeciale, documente potrivit carora aceasta firma are autorizatie emisa de un dealer autorizat, Pro Motor, insa acest dealer la randul sau nu face parte din dealerii Subaru.

Subaru Motors Trading sustine ca firma ofertanta, Ager Leasing, trebuia sa fie autorizata, deoarece numai producatorul sau un furnizor autorizat de catre producator ar putea avea dreptul sa ofere garantiile si asigurariile pentru produsele vandute, cerinte continute si de documentele pentru aceste achizitii.

„Probele administrate releva realitatea ca Pro Motor nu este dealer Subaru autorizat de catre producator, ci ca actioneaza in calitate de intermediar, neputand emite in persoana proprie autorizarea ceruta. Din probele depuse se confirma ca dealerul autorizat care ar putea emite o astfel de autorizatie nu este Pro Motor, ci dealerul german ALLRAD-AUTOMOBILE GmbH si eventual, distribuitorul german SUBARU Deutchland GmbH. Numai aceste entitati ar fi avut indrituirea sa emita autorizarea, direct catre ofertantul AGER Leasing, pentru ca aceasta autorizare sa fie conforma cerintelor documentatiei de atribuire, fapt care nu s-a relizat”, sustine Subaru Motors Trading in actiunea depusa pe rolul Curtii de Apel Bucuresti.

in aceeasi actinune, Subaru Motors sustine ca firma Ager Leasing nu ar fi indeplinit nici cerintele caietului de sarcini de la licitatie, in sensul ca unitatile de service pentru cele 300 de autospeciale prezentate in oferta Ager Leasing trebuia sa fie „agreate” de producatorul autovehiculelor Subaru.

Inspectoratul General al Politiei Romane solicita respingerea ca nefondata a cererii de suspendare a procedurii de atribuire inaintate in instanta de Subaru Motors Trading. IGPR sustine, in intampinarea depusa pe rolul Curtii de Apel, ca dealerul Pro Motor primise confirmarea si aprobarea de la producatorul german Subaru a faptului ca acestia le vor pune la dispozitie produsele marca Subaru, pentru a realiza oferta pentru cele 300 de autospeciale prin societatea de leasing Ager Leasing.

Conform raportului procedurii de atribuire, intocmit in februarie, comisia de evaluare a desemnat castigator SC Ager Leasing IFN pentru 28 de loturi de masini din 31, care inseamna in total 2.923 de masini.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, societatea Ager Leasing IFN este detinuta de Mihail Bogdan Savin, actionar majoritar.

Despre acesta, presa a scris, de-a lungul timpului, ca a primit mai multe contracte cu societati de stat sau institutii, inclusiv cu Ministerul de Interne. Potrivit cotidianului "Ziua" din 22 septembrie 2006, aceasta firma a vandut Ministerul Administratiei si Internelor, in 2006, cele 6000 masini Dacia Logan date politiei, la un pret ajuns sa fie dublu fata de cel la poarta fabricii.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri