BMW a anuntat o majorare a preturilor cu aproximativ 2,1% pentru America de Nord la gama de modele 2009, care vor sosi la dealer in luna octombrie, potrivit Carscoop.

Compania a precizat ca a luat aceasta decizie pentru a absorbi costurile mai mari ale materiilor prime, precum si datorita ratei de schimb valutar.

“Modificarile semnificative structurale si economice din piata vor forta toti producatorii de autovehicule sa isi selecteze actiunile pentru a raspunde la aceste presiuni”, a declarat Jim O’Donnell, presedintele BMW America de Nord.

Producatorul german de autovehicule a spus ca micile ajustari de pret vor fi facute si la pachetele cu dotari optionale.

“La BMW, vom raspunde cu o serie de imbunatatiri interne eficiente, pentru a compensa cresterea costurile noastre, astfel incat sa putem pastra aceasta majorare de pret modesta", a adaugat Jim O’Donnell.

In gama 2009 numarul de modele BMW ale caror emisii CO2 ajung la un nivel de maximum 140 grame per kilometru va urca la 23.

BMW a vandut peste un milion de modele cu EfficientDynamics, sistem care reduce emisiile poluante, pachetul de solutii fiind oferit standard pentru toate modelele din gama.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Noi tehnologii BMW: control de la distanta, date din trafic