Elvetienii nu renunta la ideea de a interzice SUV-urile in tara lor, astfel partidul “The Young Green” a lansat o oferta saptamana aceasta pentru interdictia SUV-urilor si masinilor sport de lux, castigand destul sprijin pentru un referendum, potrivit Automotive News Europa.
Partidul “The Young Green” a declarat ca a strans 120.000 de semnaturi care il vor sustine la un referendum ce va avea loc in termen de 18 luni.

Un purtator de cuvant al Cancelariei Federale a spus ca va verifica semnaturile, desi sunt necesare doar 100.000 de semnaturi valide pentru a cere un referendum, "ar trebui sa fie usor de depasit".

"Initiativa noastra va incetini incalzirea globala, va proteja biciclistii, pietonii si copii, va opri cursele de masini pe strazi, va reduce poluarea," au spus initiatorii pe site-ul lor web.

Initiatorii vor ca toate autovehiculele noi sa emita mai putin de 250 de grame de dioxid de carbon (CO2) pe kilometru, iar motoarele diesel sa fie echipate cu filtre de particule.

Mai mult, autoturismele noi ar trebui sa cantareasca mai putin de 2,2 tone si sa aiba partea frontala construita in asa fel incat sa prezinte un risc mai mic pentru pietoni.

Automobilele care nu se potrivesc acestor criterii, dar care sunt deja inregistrate, trebuie sa aiba o limita de viteza de 100 km/h, au propus initiatorii.

Mai multe tari europene au introdus taxe mai mari pentru a penaliza poluarea, lovind vanzarile de autoturisme, cum ar fi SUV-urile.

Potrivit unui studiu din Marea Britanie, publicat de just-auto.com, printre producatorii cei mai poluanti se numara Porsche cu 275,6 g/km si Land Rover cu 249,2 g/km. Porsche a inregistrat emisii de CO2 in crestere in prima jumatate a anului 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri