Pneu Maxx, importator si distribuitor de anvelope pentru autovehicule comerciale, estimeaza o cota de piata de 20% in 2008, fata de 16% cat acoperea anul trecut, a anuntat compania.

Importatorul si-a propus pentru acest an sa depaseasca cifra de afaceri de 16 mil. euro, cu peste 20% mai mult fata de anul trecut, prin extinderea gamei de anvelope.

Firma a semnat in acest an un contract de exclusivitate cu producatorul japonez Yokohama pentru comercializarea produselor sale premium, precum si noi acorduri de distributie pentru marcile Continental (premium) si Semperit (din gama second brand). In plus, Pneu Maxx va distribui si anvelope “economice” fabricate in China, devenind de curand unic distribuitor al marcii Infinity.

In urma completarii portofiliului de activitate, Pneu Maxx mizeaza pe vanzari de circa 80.000 de unitati in 2009, mentinand tendinta crescatoare de 30% an.

De asemenea, reteaua de distributie si service roti va fi extinsa cu noi locatii amplasate la Bacau, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava si Targu-Mures.

O alta noutate in strategia de dezvoltare Pneu Maxx este extinderea business-ului in segmentul anvelopelor industriale si agricole, un proiect complet nou, dar important pentru companie, ce va fi demarat in luna septembrie.

Pneu Maxx este in prezent cel mai mare distribuitor autohton de anvelope de camion, activand in piata din 1997. Compania importa si comercializeaza anvelope noi marcile Pirelli, Dunlop, Yokohama, Continental, Goodyear, Firestone, Semperit, Infinity, Roadhog si produce anvelope de camion resapate la rece cu tehnologie Marangoni.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri