In august 2008, Porsche Romania, companie care are in portofoliu marcile Audi, Porsche, Seat, Skoda si Volkswagen, a devenit partenerul oficial pentru vanzarea autoturismelor marca Bentley in Romania.

Colaborarea dintre Bentley Motors si Porsche Romania a inceput in septembrie 2007, odata cu autorizarea primului service al marcii din Romania.

“Showroom-ul Bentley din Romania va avea o suprafata de 368 mp, fiind expuse sase modele. Noul dealership va fi gata la sfarsitul celui de al doilea trimestru al anului 2009 si va fi pozitionat pe Sos. Pipera-Tunari, in apropierea actualului distribuitor Porsche Bucuresti Nord”, a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Pascu, brand manager Bentley & Lamborghini.

Bentley Motors a devenit parte a Volkswagen Group in 1998. Anul trecut, producatorul britanic a consemnat un record, depasind cifra de 10.000 de unitati vandute.

Citeste si:

In prezent portofoliul marcii britanice consta din doua linii de modele. Modelele Continental fac parte din gama sportiva: coupe-ul GT, limuzina Flying Spur (4 usi) si cabrioletul GTC. Acestea sunt completate de modele speciale GT Speed si nou venitul Flying Spur Speed, fiecare putand dezvolta 610 CP si o viteza maxima de 322 km/h.

A doua linie de modele include limuzina Arnage (4 usi), cabrioletul Azure si coupe-ul Brooklands.

Bentley este una dintre cele mai cunoscute si mai longevive marci de autoturisme de lux, istoria sa incepand inca din anul 1919.