Porsche Romania, cel mai mare importator de masini, cu afaceri de peste un miliard de euro, investeste 14 milioane euro intr-un complex auto cu 4 showroom-uri separate si service-uri dedicate exclusiv marcilor Bentley, Lamborghini, Porsche si Audi.

“In total investitia in noua facilitate va depasi valoarea de 14 milioane euro, numai pentru marcile Bentley si Lamborghini valoarea estimata a investitiei fiind de peste 1,8 milioane euro (valorile nu include pretul terenului, echiparile de service si mobilierul de showroom)”, a declarat, pentru Wall-Street, Adrian Pascu, brand manager Bentley & Lamborghini.

Noul complex va fi gata la sfarsitul celui de al doilea trimestru al anului 2009.

Showroom-ul Bentley va avea o suprafata de 368 mp, fiind expuse sase modele, iar cel pentru marca Lamborghini va avea o suprafata de 230 mp, respectiv trei modele expuse.

Noul dealership va fi pozitionat pe Sos. Pipera-Tunari, in apropierea actualului distribuitor Porsche Bucuresti Nord.

Porsche Romania este singurul importator auto de pe piata romaneasca care a realizat afaceri de peste un miliard de euro. Compania, care are in portofoliu marcile Audi, Volkswagen, Skoda, Seat si Porsche, a inregistrat anul trecut o marja de profit de 9,2%. Compania a raportat un profit in crestere cu 39%, de 92,08 milioane euro (306,6 milioane lei), la o cifra de afaceri de 1,003 miliarde euro (3,34 miliarde lei), cu 26% mai mare decat in 2006.

Anul trecut, Porsche Romania a inregistrat vanzari de 58.790 de vehicule, inclusiv vehiculele comerciale Volkswagen, ceea ce reprezinta o crestere de 35% fata de cele 43.541 vehicule comercializate de companie in 2006.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri