Renault a publicat un plan detaliat de concedieri, care va ajuta compania sa isi atinga tintele de profit, chiar daca a abandonat recent un plan ambitios de crestere a vanzarilor, in contextul scaderii vanzarilor de pe piata auto.
Sindicatul CGT, unul dintre cele mai mari din Franta a cerut organizarea unei greve de o zi, joi, in semn de protest din cauza concedierilor, la care se estimeaza ca vor fi 4.800 de participanti.

Oficialii celui de al noualea grup auto din lume dupa vanzari se intrunesc la sediul companiei de la Boulogne Billancourt, ca sa discute detaliile planului. Renault are aproape 134.000 de angajati. Un comunicat oficial va fi publicat mai tarziu.

La cateva strazi de locul unde au loc discutiile acestora, Renault a aratat ca personalul sau comercial face prezentari interne ale noului model Megane, care va fi prezentat in octombrie la Salonul Auto de la Paris.

Modelul va concura cu noul Golf al Volkswagen, prezentat luni in Islanda, ocazie cu care directorul executiv al Volkswagen, Martin Winterkorn, a spus ca in 2009 conditiile de pe piata auto s-ar putea deteriora.

Renault nu este singurul producator auto care face concedieri si care isi revizuieste in jos planurile de productie, in contextul incetinirii cresterii economice de pe pietele inetrnationale si al scumpirii otelului si petrolului, ce scad increderea consumatorilor.

General Motors si Ford si-au revizuit in jos, saptamana trecuta, tintele de productie pentru a doua jumatate a anului, dar reprezentantii companiilor au declarat ca sunt optimisti ca scaderea vanzarilor din vara va incetini oarecum in august, pe masura ce stagneaza increderea consumatorilor.

Cel mai mare producator auto din lume, Toyota, si-a revizuit luna trecuta in scadere cu 7% estimarile pentru vanzari, anunta NewsIn.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri