Producatorul auto Renault ar putea economisi 350 milioane euro anul viitor si 500 milioane euro in 2010, ca urmare a reducerii de angajati la fabricile din Europa, potrivit Automotive News Europe.

Muncitorii de la fabricile Renault au facut recent o greva pentru a protesta impotriva intentiei producatorului francez de a da afara 4.000 de salariati in Franta, incepand cu luna aprilie 2009 si de a disponibiliza alti 2.000 de angajati din Europa.

Uzina Renault din Douai, nordul Frantei, are 5.600 de salariati, iar dintre acestia 1.500 vor ramane fara job anul viitor.

Renault a precizat ca greva nu a afectat toate fabricile sale. In prezent, producatorul auto are 41.000 de angajati in Franta. Renault are in total aproape 134.000 de angajati.

Renault nu este singurul producator auto care face concedieri si care isi revizuieste in jos planurile de productie, in contextul incetinirii cresterii economice de pe pietele internationale si al scumpirii otelului si petrolului.

General Motors si Ford si-au revizuit in scadere, saptamana trecuta, tintele de productie pentru a doua jumatate a anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri