Kia Motors, cel de-al doilea producator auto din Coreea de Sud, va anunta pana in decembrie locatia pe care a ales-o in Europa Centrala pentru construirea unei fabrici de motoare, potrivit Bloomberg.

Noua fabrica Kia va furniza motoare in principal pentru fabrica pe care o are Hyundai Motors Co. in Cehia, care isi va incepe productia in noiembrie, a declarat Dusan Dvorak, purtător de cuvânt al Kia Slovacia.

Una dintre posibilele locatii pentru uzina Kia ar putea fi zona Zilina, din Slovacia, unde Kia produce modelul Cee'd.

Kia nu a decis inca care va fi marimea fabricii, a carei productie ar putea ajunge la 300.000 de motoare pe an, a spus Dvorak.

Constructia este programata sa inceapa in 2009, iar fabrica va devenii operationala din 2011.

Kia si Hyundai construiesc fabrici peste ocean pentru a-si mari cota de piata in regiune. Prin amplasarea fabricilor in Europa Centrala si de Est, cele doua companii isi reduc costurile intrucat forta de munca este mai mica in fostele tari comuniste decat in Europa de Vest.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri