Marca Audi, prezenta pe plan local prin importatorul Porsche Romania, ar putea detine 34% din piata anul acesta, potrivit lui Mihai Halmagianu, brand manager Audi.

“Tintim in 2008 la o cota de piata de peste 34%, valabila pentru fiecare model din clasa sa, cat si pentru marca”, a declarat Halmagianu, la evenimentul de lansare a noilor modele Audi A3 si A3 Sportback.

Porsche Romania estimeaza anul acesta vanzari de 2.900 de unitati pentru marca Audi.

Compania a lansat noua generatie Audi A3 si A3 Sportback, cu preturi incepand de la 16.640 euro fara TVA.

Vanzarile pentru noile modele Audi A3, A3 Sportback si pentru cele doua variante S3 au debutat in Romania incepand cu luna August.

Porsche Romania a livrat pana in prezent 250 de Audi A3, iar tinta pentru anul acesta este de 400 de unitati A3.

Compania, care are in portofoliu marcile Audi, Volkswagen, Skoda, Seat si Porsche, este singurul importator auto de pe piata romaneasca care a realizat afaceri de peste un miliard de euro in 2007.

Porsche Romania investeste 14 milioane euro intr-un complex auto cu 4 showroom-uri separate si service-uri dedicate exclusiv marcilor Bentley, Lamborghini, Porsche si Audi.

Anul trecut, Porsche Romania a inregistrat vanzari de 58.790 de vehicule, inclusiv vehiculele comerciale Volkswagen, ceea ce reprezinta o crestere de 35% fata de cele 43.541 vehicule comercializate de companie in 2006.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri