Guvernul sarb si grupul italian auto Fiat au semnat, luni, la Belgrad, un acord ce prevede crearea unei companii cu capital mixt la uzinele Zastava, cu investitii de pana la 700 milioane euro, relateaza NewsIn.
Intr-o declaratie comuna, Fiat si ministerul sarb al economiei precizeaza ca intreprinderea cu capital mixt, detinuta in proportie de 67% de catre grupul italian si 33% de guvernul sarb, va achizitiona activele uzinei producatoare de automobile Zastava, de la Kragujevac.

Primele investitii se vor cifra la 700 milioane euro, iar compania cu capital mixt va tinti o productie anuala de 200.000 de automobile, pana la sfarsitul lui 2010, cu posibilitatea extinderii ulterioare a productiei cu inca 100.000 de exemplare, anual.

Din cele 700 milioane de euro, contributia guvernului sarb se va ridica la 200 milioane euro, dintre care 100 milioane sub forma de capital, iar restul sub forma unor facilitati, mai ales fiscale, potrivit declaratiei comune.

Orasul Kragujevac va asigura, la randul sau, infrastructura necesara dezvoltarii companiei cu capital mixt, care va avea 2.400 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri