Potrivit reprezentantilor companiei, noul pol industrial Pirelli din sectorul automotiv in Romania are o importanta strategica pentru dezvoltarea viitoare a societatii pe pietele in plina dezvoltare din Europa de Est, iar investitia totala se va ridica la 500 de milioane de euro pana in 2011.

In ultimii cinci ani, Grupul Pirelli a investit in Romania circa 250 de milioane de euro pentru a crea un pol industrial, care include o fabrica de anvelope, ce urmeaza sa atinga, la finele anului 2009, o capacitate de productie anuala de aproximativ cinci milioane de anvelope si o fabrica pentru producerea de cord metalic (material folosit la imbunatatirea anvelopelor radiale) in zona Slatinei. Activitatea va fi completata pana la sfarsitul anului 2008 cu inceperea productiei de filtre antipoluare pentru motoare diesel la fabrica de la Bumbesti.

Noile investitii prevazute pana in 2011, in valoare de aproximativ 250 de milioane de euro, au drept scop cresterea capacitatii de productie in cadrul fabricilor, imbunatatind considerabil competitivitatea Grupului. Noul proiect va beneficia de un ajutor din partea statului roman de maximum 28 de milioane de euro.

Citeste si:

Reprezentantul Pirelli a mai spus ca polul industrial din Slatina este situat intr-o pozitie strategica in comparatie cu pietele est europene si cele occidentale, reprezentand pentru Grupul Pirelli centrul logistic si comercial pentru intreaga Europa de Est, zona care face fata mai bine decat altele conjuncturii actuale dificile din sectorul auto.

Totodata, in cursul intalnirii de astazi, presedintele Tronchetti Provera i-a prezentat premierului Tariceanu programele de formare si dezvoltare profesionala destinate salariatilor Pirelli din fabricile din Romania.

In perioada 2006-2008, angajatii din Slatina au beneficiat fiecare, in medie, de aproximativ 150 de zile de formare profesionala, investitia totala in formarea si dezvoltarea profesionala a personalului ridicandu-se la peste 500.000 de euro. Dupa inceperea productiei in cadrul fabricii de filtre de la Bumbesti, numarul salariatilor Grupului Pirelli in Romania va depasi 3.000.