Grupul AAA AUTO vrea sa vanda 49% din filiala din Romania, care cauzeaza pierderi, unei companii locale de automobile, potrivit magazin.ceskenoviny.cz
Conducerea companiei considera ca in acest mod va putea avea la vanzare masini cu origine garantata. "Lipsa de astfel de vehicule a fost o problema majora cu care s-a confruntat societatea in Romania", au precizat reprezentantii AAA AUTO.

Ca urmare a pierderilor din Romania, compania si-a prezentat un plan de redresare. O decizie finala cu privire la strategia viitoare pentru AAA Auto Romania va fi luata pana in iunie anul viitor.

In prima jumatate a a anului, vanzarile companiei in Romania au scazut cu 34% la 840 de masini. AAA Auto Romania a contribuit cu circa 2% la vanzarile grupului in primul semestru al anului.

Datorita pierderilor, AAA Auto s-a retras anul acesta de pe piata poloneza. Compania continua sa opereze in Republica Ceha, Slovacia si Ungaria.

Vanzarile grupului in intervalul ianuarie-iunie a scazut cu noua la suta la 35.400 de masini.

De anul viitor, compania vrea sa intre pe piata rusa. Compania a selectat un consultant si este in prezent in negociere cu un potential partener.

AAA Auto are in vedere pana la finalul anului sa vanda cateva bunuri in Cehia si Slovacia.

De asemenea, consiliul directorial a decis vanzarea sediului din Brno in maxim un an, precum si transferul biroului intr-o alta zona. Compania cauta pentru inchiriere un loc in apropierea unui centru comercial, sau la iesirea de pe autostrada.

Actiunile AAA Auto sunt din toamna trecuta tranzactionate pe bursele de valori din Praga si Budapesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri