Compania Autonom Rent a Car a inregistrat dupa primele opt luni o cifra de afaceri de 5,9 milioane lei (1,6 mil. euro), in crestere cu 102% fata de aceeasi perioada din 2007.
“Ne-am concentrat pe doua directii de dezvoltare strategice: in primul rand pe cresterea numarului de masini pe fiecare sucursala in parte si in al doilea rand pe introducerea de noi servicii”, a declarat Marius Stefan (foto), general manager Autonom Rent a Car.

Compania a marit cu 60% numarul de masini pe fiecare sucursala, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, si a introdus in portofoliu la inceputul anului un nou serviciu de inchirieri pe termen lung.

Serviciile companiei constau in 80% inchirieri pe termen scurt si 20% inchirieri pe termen lung (leasing operational full service). Serviciul de inchirieri pe termen lung a fost introdus la inceputul anului 2008.

Numarul de clienti a depasit cifra de 1.000 pe luna, gradul de inchiriere in aceasta perioada situandu-se la peste 70% din flota.

Clientii companiei sunt 50% persoane fizice (romani care revin in tara pentru o perioada limitata, straini care calatoresc in scop de afaceri, clienti locali care au nevoie de transport) si 50% persoane juridice care inchiriaza masini pentru flota proprie, pentru inlocuirea masinilor avariate sau pentru a acoperi perioada de pre-livrare a masinilor comandate.

Investitiile facute in cele 8 luni ale lui 2008 s-au concentrat pe flota, atingand in prezent un numar de peste 500 de masini, si pe suportul IT, totalizand aproape un milion de euro.

“Vom continua sa dezvoltam serviciile de inchirieri pe termen scurt, mentinand flota la o vechime de maxim 2 ani si adaugand servicii si beneficii suplimentare, totul in paralel cu dezvoltarea segmentului corporate si a serviciilor de inchirieri pe termen lung”, a mai spus Stefan.

Autonom Rent a Car estimeaza o cifra de afaceri de peste 10 mil. lei (2,7 mil. euro) la finele lui 2008. Actionarii companiei sunt Marius Stefan 50% si Dan Stefan 50%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri