Designerii Renault vor restiliza brand-ul rus Lada

Marca rusa Lada urmeaza sa fie restilizata de designerii producatorului francez Renault, potrivit presei internationale.

Anthony Grade, designer-ul sef al marcii franceze, se va muta luna viitoare in Togliatti, la 1.000 de kilometri de Moscova, pentru a ocupa functia de designer sef la marca Lada, produsa de AvtoVAZ.

Grade doreste sa aduca Lada la o imagine a masinilor din prezent. “Este o provocare, astept cu nerabdare. Va fi precum o aventura. Este o oportunitate sa ma implic in formarea unei echipe. De cate ori ai sansa de a face asa ceva?”, a spus designer-ul.

Designer-ul britanic a lucrat pentru Renault timp de 20 de ani, acesta avand in prezent 51 de ani.

“In Rusia, Lada este un brand puternic si este cea mai vanduta masina – rusii sunt foarte mandrii de marca lor”, a adaugat Grade.

Acesta a mai spus ca vrea sa isi deschida un studio de design in Moscova si ca creearea unei noi imagini pentru Lada va lua ceva timp.

“Desi pentru a construi un model trebuie sa lucrezi cativa ani, sper sa pot prezenta o masina sau doua intr-un timp mai scurt, pentru a putea dezvolta in viitor noi modele”, a mai spus Grade.

Renault a cumparat anul acesta o participatie de 25% la AvtoVAZ.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Va fi simplificată procedura de înmatriculare și radiere auto
Setari Cookie-uri