Constructorul german de masini Opel, apartinand grupului General Motors (GM), afectat de criza, a suspendat temporar productia la fabrica sa din Polonia, a anuntat marti purtatorul de cuvant al filialei poloneze a GM, Przemyslaw Byszewski, citat de AFP.
"Productia fabricii de la Gliwice a fost intrerupta luni, din cauza scaderii vanzarilor din Europa Occidentala, unde exportam peste 90% din productia noastra. Activitatea va fi suspendata intreaga saptamana. O a doua suspendare pentru o saptamana a productiei este prevazuta pentru sfarsitul lunii"; a declarat Byszewski.

Fabrica, situata in sudul tarii, are aproape 3.000 de angajati si produce intre 700 si 800 de vehicule pe zi, in special modelele Astra si Zafira.

"Nu intentionam sa facem concedieri. Majoritatea angajatilor raman in uzina si asigura intretinerea sistemelor de productie sau participa la stagii de formare", a dat asigurari Byszewski.

Opel a anuntat intreruperea productiei sale si in doua fabrici din Germania, unde lucreaza peste 6.500 de persoane. Grupul intentioneaza sa isi reduca productia de masini cu 40.000 de bucati pana la sfarsitul anului. Opel urmeaza sa sisteze si aprovizionarea pentru uzinele sale din Spania si Marea Britanie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri