Ministrul social-democrat declara ca nu este "gata sa anunte un plan de ajutor pentru industria auto si nici sa propuna facilitati fiscale, doar pentru ca exista presiuni din partea reprezentantilor industriei", potrivit editiei de joi a publicatiei germane Die Zeit, anunta NewsIn.

"In conditiile in care americanii iau masuri de sustinere a sectorului auto, va trebui, probabil, sa sustinem masiv si noi aceasta industrie, iar acest lucru creeaza semne de intrebare referitoare la competitivitatea din Europa", a spus Merkel.

La sfarsitul lui septembrie, Congresul american a votat acordarea unui credit de 25 miliarde dolari pentru constructorii de automobile, care au activitati de cel putin 20 de ani in Statele Unite.

Citeste si:

"Efectele crizei financiare si degradarea situatiei economice la nivel mondial accentueaza dificultatea conditiilor pentru industria auto", explica seful VDA, Matthias Wissmann.

Sectorul auto are un rol cheie in Germania, unde sunt mai multi producatori mari de automobile, cum ar fi BMW, Daimler si Volkswagen. Unii dintre acestia au fost afectati deja de criza financiara, constransi sa isi micsoreze productia si sa revizuiasca in scadere estimarile pentru rezultatele financiare din 2008.