Compania greceasca DiRent, care activeaza pe piata romaneasca de leasing operational, si-a revizuit in scadere flota de vehicule pentru 2008, de la 700 de unitati la 650 de unitati, din cauza crizei financiare.
„Indeplinirea target-urilor companiei pentru acest an au fost influentate de criza financiara internationala. Mai exact, companiile ezita in a mai se angaja in contracte de leasing operational. Estimam ca in aceasta perioada vom inregistra un numar mai mic de contracte fata de estimatile noastre”, a declarat, pentru Wall-Street, directorul general al DiRent Romania, Effie Valsamaki.

DiRent gestioneaza in prezent o flota de 500 de masini.

Compania estimeaza ca la finele anului va inregistra o cifra de afaceri de aproximativ 3 milioane euro. Valoarea totala a contractelor se ridica in prezent la 10,9 milioane lei.

„Cifra de afaceri pentru 2009 va fi influentat in mod pozitiv de rezultatele financiare pe care le va inregistra divizia de vanzari a masinilor provenite din contractele care au finalizare anul acesta sau anul viitor”, a mai spus Valsamaki.

Piata de leasing operational ar putea ajunge la 800 de milioane de euro anul acesta, in crestere cu 130% fata de anul trecut, in timp ce piata de leasing ar putea creste cu 20% fata de 2007, pana la 6 miliarde de euro.

“In ceea ce priveste numarul de masini achizitionate prin leasing operational estimez ca anul viitor piata a creste cu 33%”, a adaugat Valsamaki.

Anul acesta, DiRent va infiinta o divizie de revanzare a masinilor uzate, care va colabora cu dealerii pentru comercializarea autoturismelor second-hand.

“Deja am inceput sa lucram la organizarea diviziei de vanzari masini uzate, care va deveni operationala incepand cu septembrie anul viitor, cand va trebui sa gestionam un numar mare de masini din contractrle care se vor finaliza”, a precizat Valsamaki.

Investitii viitoare ar putea fi facute in achizitia unui teren pentru gestionarea numarului de masini uzate, insa compania nu a luat inca o decizie.

Potrivit DiRent, cea mai mare parte a autoturismelor din flota circa 60% sunt masini de oras. Masinile de teren detin o pondere de 15% din totalul portofoliului, o pondere similara fiind detinuta de vehiculele comerciale, in vreme ce automobilele "executive" reprezinta 10% din total. VW, Audi, BMW, Mercedes, Opel, Ford si Dacia sunt cele mai cautate masini.

Printre clinetii companiei se numara Cosmote, Bunge Romania, Ifantis, Genco, Frigotehnica, Olympic Airlines. Cei mai recenti clienti sunt Lukoil si Coca-Cola Romania.

Compania a inregistrat anul trecut un profit de circa 14.000 de euro (47.346 lei), la o cifra de afaceri de 1,09 milioane euro (3,63 milioane lei), in crestere cu 266% fata de 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri