Ford Kuga este diponibil in Romania cu o singura motorizare de 2.0 TDCi si 136 CP, cu preturi intre 20.350 euro fara TVA pentru gama Trend si 23.350 euro fara TVA pentru gama Titanium.

Kuga este primul reprezentat al Ford pe piata europeana a vehiculelor crossover. Noul model are un motor Duratorq 2.0 TDCi de 136 CP cu filtru de particule diesel standard (DFP). Anul viitor va fi disponibil si motorul de 2,5 benzina si 200CP.

“Chiar din momentul lansarii sale pe piata europeana Ford Kuga a creat un orizont de asteptare destul de ridicat in Romania, astfel ca am devansat momentul aducerii lui. In Europa, Kuga a inregistrat vanzari de peste 5.500 unitati numai in primul semestru al acestui an”, a declarat Gabriel Bondarenco, directorul general Romcar, la lansarea Ford Kuga in Romania.

Consumul de combustibil al noului model Ford in modul mixt este de 6,4 litri/100 km. Emisiile de carbon ale modelului cu tractiune 4WD se situeaza la 169g/km.

Kuga este disponibil in varianta de caroserie cu cinci usi si doua versiuni de echipare, Trend si Titanium, ce includ dotari standard precum sistemul de pornire motor buton FordPower, jante de 17 inch, aer conditionat, program electronic de stabilitate (ESP), sistem de franare cu anti-blocare (ABS) cu distributie electronica a fortei de franare (EBD), asistare electronica a franelor (EBA), sistem de control al tractiunii, (TCS), Ford Easy fuel, etc.

Citeste si:

La testele Euro NCAP, Kuga a obtinut punctajul maxim de 5 stele pentru protectia pasagerilor adulti, 4 stele pentru protectia pasagerilor copii si de 3 stele dobandite in urma testelor de protectie a pietonilor. Ford Kuga a insumat cele mai multe stele de la toate categoriile, plasand modelul pe primul loc in grupa de autovehicule Euro NCAP Small Off-road 4x4.

Vanzarile Ford in Romania au crescut cu 23,63% in primele noua luni ale anului la 18.089 de unitati. Cel mai vandut model pe plan local a fost noul Focus cu 4.530 de unitati, urmat de Fiesta cu 3.916 unitati.

Romcar estimeaza anul acesta comercializarea a 26.000 de unitati, reprezentand o crestere de 20% fata de 2007. Compania si-a propus ca pana la sfarsitul anului sa aiba un numar total de 45 de locatii.

Compania estimeaza o cifra de afaceri de 340 milioane euro anul acesta, in crestere cu circa 23% fata de 2007, cand a raportat afaceri de 275 milioane euro.

Romcar este reprezentantul marcii Ford in Romania din anul 1992.