Modelul Aero X de la Saab se face remarcat prin lipsa usilor si a montantilor de la parbriz. Acest fapt este posibil pentru ca Aero X foloseste sistemul de cupola preluat din industria aeronautica, care ofera soferului o panorama de 180 de grade si un acces mai usor in habitaclu.

Cabina de pilotaj adauga o noua dimensiune interioarelor curate, cu un design simplu si luminos, eliminand butoanele si ideea de cadran. Saab introduce in locul acestora tehnici derivate din arta fabricarii sticlei si a instrumentelor de precizie, expunand informatia pe “zone libere” din material acrilic in grafica 3D.

Cu o caroserie usoara, din fibra de carbon si fara spoilere sau alte ornamente, tractiune integrala, suspensie controlata electronic si un motor puternic, Aero X promite sa atinga nivel de performanta ridicat.

Citeste si:

Saab Aero X are un Motor V6 de 400 cai putere BiTurbo BioPower care functioneaza atat cu etanol 100%, reducand emisiile de carbon fosil dar si cu benzina.

Aero X a primit numeroase premii printre care si “Masina concept a anului” oferit de revista britanica Autocar.

Vanzarile Saab in Romania au crescut cu 80,6% in primele noua luni la 121 de autoturisme. Cel mai vandut model a fost anul acesta Saab 9-3 cu 100 de unitati livrate.