Producatorul auto Renault va inchide aproape toate fabricile din Franta, pentru doua saptamani incepand cu 27 octombrie, pentru a compensa scaderea vanzarilor auto, potrivit presei franceze.
"Aproape toate uzinele vor fi inchise pentru una sau doua saptamani, poate mai mult. Va incepe saptamana viitoare la Le Mans, care va fi inchisa 15 zile, apoi la le Flins, care va fi, de asemenea, oprita pentru 15 zile”, a declarat Fabien Gache, reprezentant al sindicatului CGT.

Cele mai mari fabrici ale grupului sunt cele din nordul orasului Le Mans si Flins, la vest de Paris.

Gache a spus ca o a treia uzina va fi inchisa pentru o saptamana, in timp ce o alta fabrica lucreaza deja la jumatate de capacitate.

"La uzinele din Cleon (nord-vest) activitatea va fi suspendata o saptamana, in timp ce la fabrica de la Sandouville se va lucra doar intr-un schimb pana la sfarsitul anului", a mai spus el.

Exista zvonuri cu privire la inchiderea altor fabrici din Franta, precum si din Europa.

Reprezentantul Renault, Patrick Pelata, a spus ca producatorul va reduce productia cu circa 20% in al patrulea trimestru.

Producatorul auto Renault, care detine marcile Renault, Dacia, Samsung, are 80.000 de angajati, iar statul francez detine o participatie de 15% in cadrul grupului.

Compania a anuntat recent ca va disponibiliza 6.000 de angajati in Europa, dintre care 4.900 in Franta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri