Daimler a semnat un contract cu guvernul ungar pentru a investi 800 milioane euro intr-o fabrica de automobile in Ungaria, cu o capacitate de productie de 100.000 de masini compacte din 2012, potrivit Portfolio.
Viitoarea fabrica va produce noile generatii ale claselor A si B Mercedes. Fabrica se va situa la Kecskemét la o distanta de circa 80 de kilometri fata de capitala Budapesta, iar prin aceasta investitie vor fi create 2.500 de noi locuri de munca.

“Mercedes-Benz va construi aceasta fabrica pentru a-si mari capacitatea de productie pe segmentul masinilor compacte, unde gama de modele va fi extinsa de la doua la patru vehicule”, au declarat reprezentantii Mercedes.

Acordul de cooperare a fost semnat de Rainer Schmückle, unul din sefii Mercedes-Benz Cars, si Gordon Bajnai, ministrul ungar pentru dezvoltare si economie.

Noua fabrica isi va desfasura activitatea in completarea celei din localitatea Rastatt (Germania), acolo unde sunt produse in prezent automobilele din clasele A si B ale Mercedes.

In Germania, la fabrica Rastatt se vor investi 600 milioane euro, in viitor vor fi produse trei modele.

Mercedes va produce in doi ani modelul B-Klasse versiunea electrica in Ungaria la un pret intre 21.000-28.000 de euro, potrivit presei internationale.

In luna ianuarie, reprezentantii Daimler au anuntat intentia de a construi o unitate de productie de automobile in estul Europei, iar printre tarile candidate au fost mentionate Romania si Polonia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri