Compania ceha AAA Auto a inregistrat in Romania cele mai mari scaderi ale vanzarilor dintre tarile in care activeaza grupul, diminuarea nivelului comercial atingand un procent de minus 40 la suta, releva o analiza a companiei, citata de pagina de Internet portofolio.hu.
Astfel, potrivit acesteia, grupul a suferit pe piata auto din Romania o scadere a vanzarilor de 40%, cu 1.139 de automobile vandute in perioada ianuarie-septembrie 2008, fata de aceasi perioada a anului trecut.

De asemenea, AAA Auto a precizat ca grupul a inregistrat scaderi ale vanzarilor, la nivelul celor sase tari in care activeaza, de 17% comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Pe de alta parte, piata de profil maghiara a fost singura care a inregistrat cresteri, sustin reprezentantii AAA Auto. Astfel, Ungaria a cunoscut o crestere a vanzarilor de 1%, in timp ce in Romania s-au inregistrat scaderi de 40%, Polonia de 34%, Cehia 20% si Slovacia, care a suferit pierderi de 10%.

Conform rezultatelor consolidate, grupul AAA Auto a vandut in 2007 un total de 79.871 masini rulate si noi, dintre care aproximativ 2.700 de unitati au fost comercializate in Romania. Grupul a avut in 2007 vanzari de aproape 470 de milioane de euro si analizeaza posibilitatea de a-si extinde activitatea atat in Peninsula Balcanica cat si in fostele tari sovietice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri