ARIS consiliaza proiecte de investitii in domeniul auto in valoare de 2 mld. euro

Proiectele de investitii din sectorul auto consiliate in prezent de Agentia Romana pentru Investitii Staine (ARIS) au o valoare cumulata de doua miliarde de euro, a declarat, in cadrul unei conferinte, vicepresedintele ARIS Monica Barbuletiu.

Vicepresedintele ARIS a declarat ca in momentul de fata Agentia consiliaza 92 de proiecte investitionale din care 40 sunt legate de productia auto. Aceasta a subliniat ca valoarea cumulata este de doua miliarde euro, din care un miliard apartin celor opt furnizori Ford.

Monica Barbuletiu a mai spus ca cele 40 de proiecte investitionale din domeniul auto vor crea 22.000 locuri de munca.

Potrivit datelor ARIS, companiile din industria auto au realizat cele mai mari investitii straine greenfield din Romania, a caror valoare cumulata se ridica la 1,086 miliarde euro.

Cea mai importanta investitie de acest gen este cea a Renault Technologie de la Titu, care se ridica la 450 milioane euro, urmata de investitia Renault Mechanique de la Pitesti, in valoare de 226 milioane euro.

Urmatoare investitie greenfield ca valoare este cea a producatorului italian de anvelope Pirelli, care a investit la Slatina 190 milioane euro. Investitorul italian este urmat de fima nipona de radiatoare, condensatoare si sisteme de aer conditionat Calsonik Kansei, care au investit la Ploiesti 120 milioane euro si de compania americana Delphi Diesel, cu o investitie de 100 milioane euro la Iasi in fabrica de sisteme de control si comanda pentru motoare diesel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri