"Zilele acestea ne-am intalnit cu reprezentantii Dacia pentru a purta discutii si a ne prezenta produsele specialistilor producatorului auto. Din primele semnale, Dacia ar fi interesata de o colaborare in vederea implementarii unei tehnologii ce vizeaza aplicarea de vopseluri pe baza de apa. De asemenea, acestia s-au aratat interesati de tot ce inseamna polimeri tehnici ce intra in componenta masinilor", a precizat reprezentantul DuPont, companie bazata pe produse si servicii stiintifice.

Totodata, Thierry Marin a spus ca eventuale contracte ar putea fi semnate intre compania americana si cel mai important producator de corpuri de iluminat din Romania - Elba. Produsele pe care cele cele doua firme doresc sa le dezvolte in colaborare sunt destinate tot industriei auto.

Du Pont dezvolta, pentru industria auto, vopseluri pentru interior si exterior, parbrize, lubrifianti, componente pentru motor si transmisie, precum si panouri pentru interior si exterior.

Citeste si:

Potrivit reprezentantilor companiei, din 2005, cand DuPont si-a deschis un birou la Bucuresti, vanzarile acesteia s-au dublat, in primele sase luni din 2008 inregistrand o crestere a vanzarilor cu 44% fata de perioada similara a anului trecut.

Pe parcursul a sase saptamani, o expozitie mobila dotata cu cele mai noi solutii DuPont pentru industria auto, viziteaza clienti, parteneri si centre de cercetare si dezvoltare din Cehia, Polonia, Ungaria, Slovenia, Slovacia, Romania si Turcia.

Prezenta in peste 70 de tari, DuPont dezvolta produse si servicii pentru piete si industrii precum agricultura si alimentatie, constructii, comunicatii si transporturi.