Comisia Europeana este gata pentru a sprijini industria de masini si a ajuta producatorii sa realizeze obiectivele UE de a reduce emisiile de CO2 in ciuda crizei economice, a declarat presedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, potrivit presei internationale.
"Suntem deschisi sa oferim sprijin pentru dezvoltarea masinilor cu emisii reduse de dioxid de carbon, masini de inalta tehnologie care ar putea ajuta industria autovehiculelor europene sa isi mentina competitivitatea la nivel global," a spus Barroso, intr-o conferinta de presa.

Acesta a adaugat ca orice ajutor oferit industriei auto va fi facut in concordanta cu regulile UE.

Asociatia Producatorilor Europeni de Automobile (ACEA) vrea imprumuturi de 40 miliarde euro pentru dezvoltarea de tehnologii nepoluante in conformitate cu cerintele UE.

“Imprumuturile pot fi obtinute prin Banca Europeana pentru Investitii”, a spus comisarul european Guenter Verheugen.

UE este sub presiune pentru a sprijini industria auto dupa ce America a furnizat imprumuturi industriei auto.

“Industria auto europeana va inregistra vanzari in scadere in trimestrul al patrulea. Daca in trimestrul trei a fost o scadere de 10%, in cel de-al patrulea va fi chiar mai mare”, a spus Christian Streiff, CEO PSA Peugeot-Citroen.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri