Astfel, potrivit INS, fata de trimestrul doi al anului acesta, inmatricularile de motorete si motociclete au scazut in al treilea trimestru cu aproape 41%. De asemenea, s-au inregistrat scaderi ale inmatricularilor si la autocare, autobuze si microbuze, cu 40,1%, iar la vehicule pentru transportul marfurilor scaderea a fodt de 7,4%.

In paralel, numarul inmatricularilor de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor a crescut in primele noua luni ale anului cu 26,4% fata de aceasi perioada a anului 2007, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor cu 10,1%,mai arata INS.

Astfel, daca in primele noua luni ale anului trecut au fost inmatriculate 329.385 de vehicule rutiere noi pentru transportul pasagerilor, in perioada similara a acestui an numarul acestor tipuri de masini au crescut la 416.243.

Citeste si:

Potrivit Institutului National de Statistica, in perioada mentionata s-au inregistrat cresteri ale numarului de inmatriculari noi la toate categoriile de vehicule pentru transportul pasagerilor, comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent. Cea mai semnificativa crestere s-a inregistrat pentru autocare, autobuze si microbuze, numarul acestora fiind de circa 2,1 ori mai mare fata perioda ianuarie - septembrie 2007.

In ce priveste transportul de marfuri, cea mai importanta crestere s-a inregistrat la categoria autocamioane, unde numarul inmatricularilor noi a fost cu peste 15% mai mare fata de primele noua luni ale anului trecut, insa pentru autotractoare si autoremorchere a scazut cu mai mult de 85%.

Conform institutiei de statistica, in trimestrul trei al anului 2008, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut cu apoape 29% fata de aceasi perioada a anului trecut, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor a crescut doar cu 0,7%.