Service-urile auto au 'incarcat' tarifele RCA cu 5-10% in ultimele trei luni

Tarifele politelor de raspundere civila auto obligatorie (RCA) au fost majorate cu circa 5-10% in ultimele trei luni si vor continua sa creasca in perioada urmatoare, pe fondul cresterii ratei daunelor, a declarat citat de NewsIn directorul general al societatii de brokeraj RCA Ieftin, Alexandru Pintilie.

"In fiecare luna se schimba tariful RCA cu cativa lei", a declarat Pintilie, care a adaugat ca una din principalele cauze de scumpire a politelor sunt tarifele tot mai mari practicate de service-urile auto.

"Lipsa de educatie financiara a soferilor si indiferenta societatilor de asigurari fata de tarifele practicate de service-uri conduc la o scumpire nejustificata a politelor", a mentionat seful societatii de brokeraj RCA Ieftin.

El a explicat ca asiguratorii ar trebui sa verifice preturile practicate de service-uri, pentru ca acestea sa nu "incarce nejustificat facutura".

"Cele mai importante majorari, de 30-40%, s-au inregistrate la jumatatea acestui an pe segmentul Casco", a mai spus Pintilie.

El considera ca asiguratorii ar trebui sa faca o baza comuna de date in care sa se regasesca istoricul fiecarui client, pentru a limita rata daunelor.

Directorul societatii de brokeraj RCA Ieftin a mentionat ca, in prezent, cele mai mici tarife RCA sunt practicate de EuroIns Romania si OTP Garancia.

Potrivit lui Pintilie, EuroIns Romania percepe 252 lei persoanelor cu varsta sub 30 ani pentru o polita RCA pe o perioada de un an, daca au de asigurat o Dacia Logan cu o capacitate de 1.201 - 1.400 cm cubi. "In acelasi pret sunt incluse si doua tichete cadou", a adaugat Pintilie.

RCA Ieftin este o societate de brokeraj in asigurari, care incheie asigurari RCA si Casco pentru toate societatile autorizate de arbitrul asigurarilor sa incheie astfel de polite.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri