Combinatia dintre automobilele de lux si criza economica s-a dovedit a fi nefasta pentru constructorul german BMW, afectat de la inceputul anului si pus in situatia de a nu putea oferi previziuni cu privire la rezultatele din 2008, relateaza AFP.
Principalul sau concurent, Daimler, a admis deja la finalul lunii octombrie ca a fost lovit de criza si a coborat previziunile, insa BMW a luat o hotarare si mai dura.

"Este imposibil sa facem un pronostic serios cu privire la rezultatele pentru 2008", a declarat patronul grupului, Norbert Reithofer, in cadrul unei conferinte telefonice, cu doua luni inainte de sfarsitul anului.
Numai doua elemente sunt sigure, potrivit declaratiilor lui Reithofer.

In primul rand, BMW va continua sa inregistreze castiguri, asteptand un rezultat "strict pozitiv" in acest an, dupa un profit de 3,13 miliarde euro in 2007.

In al doilea rand, nu va reusi sa depaseasca recordul de vanzari stabilit anul trecut, cand a vandut 1,5 milioane de masini.

Prin urmare, este previzibil un regres al marcii BMW, in contextul unei cresteri pentru autoturismele Mini si Rolls Royce, a indicat Reithofer.

Perspectivele pentru lunile urmatoare sunt sumbre pentru constructorul de autoturisme. "Suntem inca departe de a depasi criza financiara, in special consecintele asupra economiei reale din 2009", a recunoscut Reithofer.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri