Producatorul ceh de automobile Skoda Auto, din grupul Volkswagen, a anuntat marti o noua scadere a productiei sale pana la sfarsitul anului, ceea ce imseamna concret ca va produce cu 31.000 de vehicule mai putin, din cauza scaderii cererii.
Dupa o prima diminuare a productiei cu 13.000 de automobile anuntata la inceputul lui octombrie, grupul ceh a decis sa isi reduca productia cu inca 18.000 de automobile, a precizat purtatorul de cuvant Jaroslav Cerny.

Skoda Auto planifica sa produca 759.000 de autovehicule in acest an, comparativ cu 661.000 in 2007. Revizuite in jos, obiectivele sale de productie pentru 2008 descriu, totusi, o crestere cu 10% comparativ cu 2007, scrie AFP, citat de NewsIn.

Grupul Skoda Auto, care angajeaza 23.500 de salariati, tocmai a anuntat un profit net de 8,66 miliarde coroane (354 milioane euro) pentru primele noua luni ale anului, in scadere cu 24,7% comparativ cu aceeasi perioada din 2007, mai ales ca urmare a aprecierii coroanei, care afecteaza veniturile din export.

Scaderile de productie anuntate de Skoda survin in contextul in care compania sud-coreeana Hyundai Motor a lansat productia in serie la fabrica sa noua din Cehia, de la Nosovice. Primul obiectiv fixat este de a produce 200.000 de automobile pe an.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri