"Actuala criza influenteaza tot ce se misca pe aceasta planeta. Unii potentiali clienti cu care eram in discutii au decis sa mai astepte 1-2 luni si sa ia o decizie atunci, pe cand alti care au aparut de o data au cumparat cu cash toate masina, avand in vedere ca nu au pe ce proprietate sa mai speculeze si nu vor sa-si piarda 30-40% pe bursa sau sa dea 13% DAE la o firma de leasing", a declarat, pentru Wall-Street, Mike Costache (foto), brand manager pentru Maserati in Romania.

In ciuda crizei, Maserati are in continuare clienti interesati in Romania, pentru lunile februarie-martie anul viitor, avand deja 3 comenzi platite pentru GT S.

"Unul dintre ele este pentru un client care abia in iunie i-a venit GT-ul comandat in ianurie. Cum a vazut GT S-ul, a venit si l-a cumparat. GT-ul e alb cu rosu interior si GT S-ul l-a configurat rosu cu interior alb si aproape aceleasi optiuni, dar a mai adaugat senzori de pe fata caci GT-ul nu le avea, telefon, etc", a precizat Costache.

Timpul de asteptare pentru un model Maserati este intre 4-8 luni, iar cel mai dorit model Maserati este GranTursimo S.

Anul acesta, Auto Italia Group, importatorul Maserati pe piata locala, a adus in Romania noul Quattroporte.

Citeste si:

"Vom termina anul acesta cu 35-36 de livrari si vreo 10 comenzi pentru anul viitor. In total noi am importat putin peste 100 de unitati si mai sunt vreo 20-30 aduse din afara (majoritatea sunt second-hand-uri)", a adaugat Costache.

Auto Italia Group a comercializat anul trecut 22 de unitati noi si doua unitati second-hand, in timp ce numarul contractelor incheiate a fost de 43 de unitati, in 2006 a vandut 16 unitati, iar in 2005 a livrat 11 masini. In 2004, au fost 18 livrari si in 2003 au fost livrate 6 unitati, showroom-ul fiind deschis in luna septembrie.

Lansarea unui model Maserati pe piata romaneasca poate ajunge la 75.000 euro, aceasta fiind suma necesara evenimentului prin care Maserati GT a fost primit anul trecut in Romania.

Auto Italia a semnat la sfarsitul lui 2002 acordul de distribuitor unic al marcii Maserati.