Vanzarile Maserati in Romania au fost oarecum influentate de actuala criza financiara, unii potentiali clienti au decis sa mai astepte 1-2 luni, pentru a lua o decizie in privinta achizitionarii unui automobil de lux, insa altii au cumparat cash.
"Actuala criza influenteaza tot ce se misca pe aceasta planeta. Unii potentiali clienti cu care eram in discutii au decis sa mai astepte 1-2 luni si sa ia o decizie atunci, pe cand alti care au aparut de o data au cumparat cu cash toate masina, avand in vedere ca nu au pe ce proprietate sa mai speculeze si nu vor sa-si piarda 30-40% pe bursa sau sa dea 13% DAE la o firma de leasing", a declarat, pentru Wall-Street, Mike Costache (foto), brand manager pentru Maserati in Romania.

In ciuda crizei, Maserati are in continuare clienti interesati in Romania, pentru lunile februarie-martie anul viitor, avand deja 3 comenzi platite pentru GT S.

"Unul dintre ele este pentru un client care abia in iunie i-a venit GT-ul comandat in ianurie. Cum a vazut GT S-ul, a venit si l-a cumparat. GT-ul e alb cu rosu interior si GT S-ul l-a configurat rosu cu interior alb si aproape aceleasi optiuni, dar a mai adaugat senzori de pe fata caci GT-ul nu le avea, telefon, etc", a precizat Costache.

Timpul de asteptare pentru un model Maserati este intre 4-8 luni, iar cel mai dorit model Maserati este GranTursimo S.

Anul acesta, Auto Italia Group, importatorul Maserati pe piata locala, a adus in Romania noul Quattroporte.

"Vom termina anul acesta cu 35-36 de livrari si vreo 10 comenzi pentru anul viitor. In total noi am importat putin peste 100 de unitati si mai sunt vreo 20-30 aduse din afara (majoritatea sunt second-hand-uri)", a adaugat Costache.

Auto Italia Group a comercializat anul trecut 22 de unitati noi si doua unitati second-hand, in timp ce numarul contractelor incheiate a fost de 43 de unitati, in 2006 a vandut 16 unitati, iar in 2005 a livrat 11 masini. In 2004, au fost 18 livrari si in 2003 au fost livrate 6 unitati, showroom-ul fiind deschis in luna septembrie.

Lansarea unui model Maserati pe piata romaneasca poate ajunge la 75.000 euro, aceasta fiind suma necesara evenimentului prin care Maserati GT a fost primit anul trecut in Romania.

Auto Italia a semnat la sfarsitul lui 2002 acordul de distribuitor unic al marcii Maserati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri