„Pentru anul viitor, prevedem un ritm accelerat de expansiune in ceea ce priveste leasing-ul operational in Romania, printr-o crestere de peste 30%. In contextul actual, in care din ce in ce mai multe companii aleg leasing-ul operational in locul leasing-ului financiar, potentialul pietei va cere tot mai multe investitii in extinderea flotei auto. Astfel, in 2009, Arval va achizitiona peste 1.400 de vehicule”, a declarat Arnault Leglaye (foto), managing director Arval.

Compania va investi anul viitor cel putin 17 milioane euro pentru achizitionarea a 1.300-1.400 de vehicule.

Pentru anul in curs, reprezentantii Arval Romania evalueaza piata de leasing operational la peste 800 milioane euro, in crestere cu peste 100% fata de 2007.

„Cresterea dobanzilor pentru orice tip de finantare, cat si instabilitatea financiara vor conduce automat la descurajarea clientilor care apelau la societatile de leasing financiar sau la banci. Companiile care detin flote de vehicule si care vor dori sa se extinda se vor confrunta cu reduceri de lichiditati cauzate in special de criza financiara”, a precizat Leglaye.

Pentru acest an, Arval Romania estimeaza ca flota gestionata va atinge un numar de 1.700 de vehicule, iar pentru 2009 oficialii companiei se asteapta la 3.000 de vehicule administrate.

In prezent, Arval administreaza 1.600 de vehicule si anticipeaza o valoare totala a contractelor in valoare de 66 milioane euro, pana la sfarsitul anului.

Citeste si:

„Arval este detinuta in proportie de 100% de BNP Paribas Group, liderul european in domeniul bancar si al serviciilor finaciare. In acest context, criza financiara nu este un impediment pentru noi, mai mult decat atat, ea poate oferi noi oportunitati pentru orice companie care activeaza pe segmentul leasing-ului operational”, a mai spus Leglaye.

In momentul de fata, Arval detine deja 100 de clienti, printre care se numara atat companii multinationale, dar si companii romanesti. Principalii clienti Arval sunt Enel, Lafarge, Sanofi Aventis, Credit Europe Bank, Curiero.

Arval Romania estimeaza o cifra de afaceri de 9 milioane euro pentru 2008, valoarea totala a contractelor atingand 66 milioane euro pentru acest an si 110 milioane euro in 2009. Pentru anul viitor, compania estimeaza o cifra de afaceri de 16-17 milioane euro.

In prezent, Arval activeaza in 39 de tari, detinand 22 de unitati si avand o larga retea de parteneriate in alte 17 tari.

Arval si-a inceput activitatea in Romania la sfarsitul anului 2006 si detine deja o flota administrata de peste 1.600 vehicule.