Aproximativ 20 de companii din Romania si Bulgaria care activeaza in industria auto intentioneaza sa isi mute liniile de productie in Serbia, a declarat directorul Agentiei Sarbe de Investitii si Promovare a Exporturilor, Vesna Peric, potrivit Novinite.

Printre companiile care vor sa plece din Romania si Bulgaria sunt si producatori de baterii pentru autovehicule.

Singurul producator de baterii pe piata romaneasca este Rombat care a anuntat de curand ca a demarat o noua investitie de 7 milioane euro pe plan local, care va fi gata pana la sfarsitul acestui an.

Motivul mutarii fabricilor din Romania si Bulgaria este actuala criza economica globala, potrivit lui Peric.

In Serbia, presa spune ca mai multe companii si-au amanat planurile de relocare din cauza crizei financiare globale.

Potrivit unui studiu Ernest & Young referitor la atractivitatea tarilor pentru investitori, Romania detine 52%, fiind urmata de Turcia cu 50 de procente. De asemenea, Bulgaria a fost cotata cu 40%, Grecia cu 31%, Croatia cu 28 de procente, iar Serbia cu numai 19%.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri