Executivul ia in calcul eliminarea taxei auto aplicabile la inmatricularea masinilor noi, in scopul stimularii vanzarilor de autoturisme din productia autohtona, aceasta fiind una dintre masurile pe care le-ar putea lua Guvernul pentru contracararea efectelor crizei economico-financiare.
Alte masuri luate in calcul de Executiv si discutate in sedinta de Guvern de miercuri sunt, potrivit unor surse ministeriale, dublarea sumei alocate de la buget pentru constructia de locuinte prin ANL sau majorarea subventiei acordate persoanelor care depun bani la banci in scopul utilizarii sumelor pentru construirea unei locuinte.

Directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont, declara la finele lunii octombrie ca piata auto din Romania ar putea inregistra in 2009 o scadere de 11,5%, ajungand la nivelul din 2006.

Fourmont a subliniat ca pe piata auto din Romania este necesara o riposta puternica in cazul importurilor de masini second – hand.

Potrivit Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) in ultimele noua luni ale anului au fost importate peste 168.000 de masini second hand.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri