Perioada ar urma sa varieze intre patru si sase saptamani, in functie de fiecare fabrica, a declarat, pentru Reuters, un reprezentant al sindicatului FIOM, Vittorio De Martino.

Fiat are sase fabrici in Italia, din care cinci produc automobile si una - autoutilitare, in parteneriat cu firma franceza PSA Peugeot-Citroen.

Printre fabrici se numara si Mirafiori, cea mai mare, amplasata la Torino, in nord-vestul Italiei, unde este si sediul Fiat. Reprezentantii Fiat au refuzat sa comenteze.

Actiunile Fiat s-au depreciat cu 3,99%, la 5,65 euro, dupa ce se ieftinisera pana la un nivel minim al sedintei de tranzactionare, de 5,52 euro.

Citeste si:

Titlurile din sectorul auto european au inregistrat deprecieri, de asemenea, in contextul in care indicele DJ Stoxx pentru sectorul auto a coborat cu 3,98%.

Producatorii de automobile din intreaga lume isi reduc productia, in contextul unei scaderi accelerate a cererii de pe piete, dupa accentuarea crizei financiare.

Alti producatori europeni de automobile au luat masuri asemanatoare, printre care PSA Peugeot-Citroen, care a anuntat pe 20 octombrie ca inchide fabrici timp de cel mult 20 de zile inainte de sfarsitul anului.