Dacia a mai intrerupt productia in zilele de 30 si 31 octombrie, urmand ca acelasi lucru sa se intample si in perioada 20 noiembrie-7 decembrie, , transmite NewsIn.

Activitatea va continua fara intrerupere in aceste doua zile la fabricatia pieselor de schimb, Centrul CKD, precum si la departamentele Expeditii vehicule si Finisari. Totodata, fabricatia de cutii de viteze, precum si alte activitati din cadrul Uzinei Mecanice se vor derula in regim normal.

Salariatii care vor sta acasa ca urmare a intreruperii activitatii vor fi remunerati cu 85% din salariul total brut, conform Contractului Colectiv de Munca Dacia2008. De asemenea, angajatii vor beneficia de tichetele de masa aferente zilelor intreruperii activitatii, tichete pe care le-au primit in avans.

"Ca urmare a degradarii situatiei pe pietele auto, atat la export cat mai ales pe principala sa piata, Romania, situatie care risca sa se prelungeasca, si pentru a nu-si creste stocurile, Dacia este nevoita sa isi intrerupa productia in perioada 20 noiembrie – 7 decembrie 2008" este precizat in comunicatul remis luni de catre administratia Dacia.