Inmatricularile de autoturisme noi pe piata europeana au scazut cu 14,5% in octombrie, in contextul in care industria auto a fost afectata de criza financiara globala, a anuntat Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Inmatricularile au scazut cu 8,2% in septembrie si cu 15,7% in august, conform ACEA, scrie AFP.

In total, 1,134 milioane masini noi au fost inmatriculate in octombrie, in cele 28 state monitorizate de ACEA. Acestea includ cele 27 de membre UE, fara Cipru si Malta, insa cu luarea in calcul a datelor din Islanda, Norvegia si Elvetia.

In primele zece luni din 2008, inmatricularile de masini au scazut cu 5,4%, la 12,85 milioane unitati.

"Numarul noilor autoturisme inmatriculate a scazut pentru sase luni consecutiv, mai ales dupa finalul sezonului estival, vanzarile fiind afectate de criza financiara globala", a anuntat ACEA intr-un comunicat.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri