Fara sa citeze surse, publicatia japoneza a anuntat ca vanzarile Toyota vor continua probabil sa scada anul viitor, in contextul diminuarii accentuate a cererii de autovehicule, ce se intinde din Statele Unite pana pe piete emergente, cum ar fi China.

Toyota, care a socat investitorii luna aceasta diminuandu-si semnificativ tinta de profit pe anul fiscal actual, a precizat ca la sfarsitul lunii viitoare va anunta si noile estimari pentru vanzari, scrie NewsIn.

In august, producatorul de automobile revizuise in scadere cu aproape 7% estimarile pentru vanzari, la 9,7 milioane de autovehicule de la 10,4 milioane de masini, dupa ce scumpirea carburantilor a afectat cererea de masini mari si camionete de pe piata nord-americana.

Citeste si:

Din august pana in prezent, inasprirea creditarii si accentuarea problemelor economice au lovit peste asteptari cererea din Europa si au franat cresterea rapida din China, India si Rusia, precum si pe alte piete.

Grupul Toyota, care include Daihatsu Motor si producatorul de camioane Hino Motors, a vandut anul trecut 9,3 milioane de vehicule, dar estimarile pentru vanzarile din acest an sunt pesimiste, in contextul in care Toyota incetineste sau diminueaza productia la uzinele din mai multe piete.