Guvernul german a aratat ca este gata sa ajute Opel, subsidiara germana a producatorului american de automobile General Motors (GM), dar se va asigura ca sprijinul nu se va rasfrange asupra companiei-mama si nici nu va declansa un lant de cereri de sustinere.
Cancelarul german Angela Merkel urmeaza sa aiba o intrunire cu reprezentantii Opel la 17:30, ora Romaniei. Opel a cerut guvernului federal si landurilor germane sa ii acorde asistenta financiara, ca sa depaseasca greutatile, agravate de problemele cu care se confrunta si General Motors, potrivit Reuters, citat de NewsIn.

"Cred ca guvernul va face tot ce este necesar ca sa ajute compania", a declarat purtatorul de cuvant al guvernului, Ulrich Wilhelm.

Guvernul german a afirmat, insa, ca vrea sa se asigure ca nicio parte din ajutorul pe care il va acorda companiei nu va fi transferata catre GM.

Merkel a discutat pe scurt cu secretarul american al Trezoreriei, Henry Paulson, despre problemele cu care se confrunta compania Opel, a spus purtatorul de cuvant al guvernului german.

Anterior, ministrul de finante Peer Steinbrueck a spus ca acordarea de ajutor guvernamental va fi analizata individual, in fiecare caz.

Guvernul german este gata sa negocieze cu reprezentantii producatorului auto, afectat de criza financiara, dar nu este pregatit sa ofere ajutoare pentru sectoare industriale intregi, care sufera de pe urma crizei financiare, declarase duminica Steinbrueck.

Comentariile lui Steinbrueck au fost sustinute de cele asemanatoare ale ministrului economiei, Michael Glos, care spunea ca se opune unui pachet de salvare a intregului sector auto german, sustinand ca nu este rolul statului sa intervina atunci cand scade cererea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri