"Guvernul nu vrea ca producatorii auto din Statele Unite sa dea faliment si sustinem acordarea unui ajutor", a aratat intr-un comunicat purtatoarea de cuvant a Casei Albe, Dana Perino, conform NewsIn.

"Industria auto reprezinta o parte importanta a nucleului nostru social si vrem ca aceasta industrie sa reuseasca sa fie competitiva in economia mondiala. Acesta este motivul pentru care cerem Congresului sa ia masurile necesare saptamana aceasta", a adaugat Dana Perino.

Perino a precizat, insa, ca reprezentantii Casei Albe nu sunt in favoarea unui nou ajutor.

"Credem ca ajutorul trebuie sa provina din programul creat de Congres si destinat sustinerii constructorilor americani de automobile, adica cele 25 miliarde dolari care urmeaza a fi date de catre departamentul energiei", a mai spus oficialul SUA.

Citeste si:

"Acestea sunt fondurile care trebuie folosite de industria auto, nu alte 25 de miliarde de dolari, in conditiile in care au fost prevazute deja 25 de miliarde dolari in programul conceput pentru ei", a spus Perino.

Casa Alba declarase anuntase sambata ca vrea ca saptamana viitoare Congresul sa adopte o lege care sa ii ajute pe "constructorii de automobile sa devina viabili pe termen lung".

Congresul a aprobat in septembrie imprumuturi de 25 miliarde dolari pentru constructorii de automobile, ca sa ajute sectorul sa reorienteze productia inspre modele mai ecologice. Fondurile nu au fost, insa, deblocate , iar companiile General Motors, Ford si Chrysler cer fonduri suplimentare de inca 25 miliarde dolari, pentru consolidarea finantelor.